Pater Bernhard Heindl SJ

Kirchenrektor

P. Bernhard Heindl SJ ist seit dem 13. Juni 2021 Rektor der Jesuitenkirche - Universitätskirche in Innsbruck.
Er wurde 1965 in Marktredwitz/Oberfranken geboren.
Über Berlin, München und Hamburg kam er nach Innsbruck, wo er 1999 in der Jesuitenkirche die Diakonenweihe empfing und 2001 in neutestamentlicher Bibelwissenschaft promovierte.
Seine vorhergehenden Tätigkeitsfelder: Leiter einer Glaubensinformation, Beauftragter für Berufungspastoral des Jesuitenordens, Spiritual für Seelsorgende.

Sein Berufsverständnis: „Gott war immer schon vor mir da. Suchenden und Fragenden die Spur Gottes in ihrem Leben entdecken helfen, ist Seelsorge für mich."

Zum Blog von P. Bernhard Heindl SJ

Fr. Bernhard Heindl S.J. is the rector of the Jesuit church in Innsbruck since June 13th, 2021, the very church which saw his ordination to the diaconate in 1999.

He was born in Marktredwitz/Oberfranken (Germany) in 1965. After completing a PhD in New Testament studies at the University of Innsbruck he took up appointments in Berlin, Munich, and Hamburg. Among other things he served as a director of an institute for adult catechesis and director of vocation promotion for the German Jesuits. He also has experience as a spiritual director.

The abiding presence of God is the guiding principle which informs all his work. Fr. Heindl says: „God has always been there for me. Pastoral care means for me to help people discovering the presence of God in their lives."

mitteilen

Share Tweet Mail Whatsapp Xing LinkedIn