Pater Bernhard Heindl SJ

Kirchenrektor

P. Bernhard Heindl SJ ist seit dem 13. Juni 2021 Rektor der Jesuitenkirche - Universitätskirche in Innsbruck.
Er wurde 1965 in Marktredwitz/Oberfranken geboren.
Über Berlin, München und Hamburg kehrte er nach Innsbruck zurück, wo er 1999 in der Jesuitenkirche die Diakonenweihe empfing und 2001 in neutestamentlicher Bibelwissenschaft promovierte.
Seine vorhergehenden Tätigkeitsfelder: Leiter einer Glaubensinformation, Beauftragter für Berufungspastoral des Jesuitenordens, Spiritual für Seelsorgende.

Sein Berufsverständnis: „Gott war immer schon vor mir da. Suchenden und Fragenden die Spur Gottes in ihrem Leben entdecken helfen, ist Seelsorge für mich."

P. Bernhard Heindl has been the rector of the Jesuit-church/ University-church in Innsbruck since the 13th of June 2021.
He was born in Marktredwitz/Oberfranken in 1965.
His life led him to Berlin, Munich, Hamburg and finally Innsbruck, where he recieved the ordination to the diaconate in the Jesuit-church in 1999, which was followed by a doctorate in biblestudies.
Before he became the rector of the Jesuit-church in Innsbruck he was the head of the department for adult catecheses, the contactperson for the pastoral care of vocations and a spiritual director.

His work has always been heavily influenced by his understanding of the role he has taken on, which is: "God has always been there before me. Pastoral care for me means, to help people to find the presence of god in their lifes."

Zum Blog von P. Bernhard Heindl SJ